Den magiske rulle tape og stenslag

20 juni 2020
Lotte Hindsberg

Det er ikke det mest åbenlyse at det giver god mening at have en rulle tape i bilen sammen med et tæppe eller en donkraft i tilfælde af en punktering om vinteren. De fleste bilister oplever at en sten ødelægger forruden fra tid til anden og det er noget af det mest frusterende, da det intet har at gøre med hvor god en bilist du er eller hvor forsigtigt du kører. Det eneste du kan gøre er at holde afstand og sætte farten ned.

Det er nogenlunde lige så frusterende som at komme ud en kold vinter morgen, selvfølgelig lettere forsinket og se at det har været frost eller det har sneet og du så skal bruge den næste halve til hele time på at gøre bilen køre klar. Her er lykken fuldstændig, såfremt at du ikke skal aflevere børn.

Den magiske tape

Når og hvis uheldet er ude, er det en god ide at sætte et stykke tape over stennedslaget. Det mindsker muligheden for at revnen arbejder videre og bliver så stor, at det ikke er muligt at reparerer ruden og den i stedet skal udskiftes. En procedure der ikke alene er dyre, men også mere tidskrævende. Du kan læse mere her https://www.farvergaardensauto.dk/.

At få repareret ruden tager omkring 20 minutter. At få den udskiftet tager 1-2 dage. Husk at undersøge om din bilforsikring dækker. Nogle gør, men ikke alle. Er det muligt at reparerer ruden kommer din mekaniker og starter med at rense ruden, så limen bedre limer revnen.

Ved hjælp af et vacuum værktøj sikres det, at limen kommer helt ud i selv den mindste revne. Efterfølgende tørres limen ved hjælp af UV. UV strålerne sikre også at den overskydende lim forsvinder og ruden er så god som ny. Ruden er bagefter lige så god som før.