Hæng dine vinyler op derhjemme

08 september 2021
Anders Lundtang Hansen

De fleste vælger nok at have deres vinyler i indpakningen af omslaget, som de stiller i reoler efter et system eller måske bare tilfældigt, så de ikke fylder så meget.

Det er smart nok i sig selv, men hvis der ikke er orden i ens system, så kan det være svært at finde frem til den rette vinyl, hvis man bare ligger inde med en medium samling; og det gælder både, om de vender med forsiden udad eller med siden til.

Hvis man så har en mindre samling af LP-plader, eller man vil få et overblik over de vigtigste eller vise dem frem, så kan man hænge dem op derhjemme, eller man kan lave små hylder til væggen, hvor de kan stå opret og kigge ud.

Man kan have enkelte plader stående ved siden af hinanden, eller man kan have flere ved siden af hinanden og ovenpå hinanden, hvis der er plads til det.

Vis en større påskønnelse af de vinyler ved at vise dem frem

For det første gør det, at man lettere kan finde de vigtigste LP-skiver og måske dem alle sammen, hvis man ikke ejer så mange og derfor kan stille dem alle frem, men de kommer også til at pynte op derhjemme.

Deres omslag kan jo være så grafisk flotte i sig selv, at de da ikke skal stilles væk, men præsenteres frem, så man selv og besøgende kan se dem.

Det kan blive en samtaleåbner over musikken, og så kan man let lige tage en plade ned og lytte til den.

Falder man over nogle gamle vinyler, som der ikke kan spille længere, eller man måske har en kopi af den samme vinyl, så er det også populært at hænge dem op snore, så de kan dreje rundt og sende lys frem og tilbage i rummet.