Husk at bruge solcreme om sommeren

17 august 2020
Astrid Pedersen

Sommeren er over os – og det med alt hvad dertil hører af strålende solskin og masser af udendørs aktiviteter. De fleste af os bruger langt flere timer under åben himmel om sommeren end om vinteren hvilket naturligvis skyldes de høje temperaturer og et klima som nærmest gør det umuligt at fokuserer. Og så er sommertid også ferietid for de fleste familier.

Solen – en farlig ven

Desværre er sommeren også højsæson for solskader. En solskoldning kan være relativt uskyldig eller ganske uudholdelig – og måske lige frem farlig – afhængig af eksponeringen og hvor skaden optræder.

I mange tilfælde er en solskoldning ikke blot et spørgsmål om at min bliver lidt rød i huden. Du kan faktisk gå hen og blive så alvorligt forbrændt af solen at det kræver professionel behandling. Din hud kan lide stor skade i sin struktur, hvilket kan føre til udtørring, rynker og grimme pigment forandringer. Og så er det selvfølgelig ikke ukendt for nogen af os at overdreven solbadning kan afstedkomme hudkræft.

Beskyt din hud når du er i solen

Derfor er det vigtigt at du nyder solen med omtanke. Foruden en god solskærm eller solhat, som kan beskytte dit ansigt og den tynde hud på hals og decollete mod solens skarpe stråler, bør du ikke lade dine skuldre og overarme være blottede i alt for lang tid ad gangen.

Undlad at solbade i længere perioder mellem 12 og 15, og brug altid solcreme med en beskyttelses faktor på 50. Dette er den eneste måde hvorpå du kan undgå at udsætte din hud for de farlige uv stråler i et tempo hvor den ikke kan følge med.

Hvor kan jeg købe solcreme online?

I Sephoras online shop sephora.dk finder du altid et stort og velassorteret udvalg af sol produkter, her under solcreme og aftersun. Se dem alle på sephora.dk