Hvad kan en bedemand tage sig af?

18 juni 2021
Cecilie Mortensen

Skulle du havde den mindste tvivl om, hvad en bedemand egentlig kan tage sig af, så er du havnet det rette sted. I denne artikel kan du nemlig få en række eksempler på, hvad en bedemand arbejder med. 

Hvad arbejder en bedemand med? 

Du har allerede gættet rigtigt, hvis du tænker, at en bedemand tager sig af alt det praktiske omkring en begravelse, bisættelse m.m. For det er lige netop dette, som en bedemand kan. For at være så konkret som muligt, så lad os se flere eksempler på, hvad de praktiske opgaver egentlig kan være.

De praktiske opgaver omkring begravelsen

En bedemand kan hjælpe med valg af kiste, urne m.m., som den afdøde skal begraves i. Du kan få hjælp til at tage det tøj på, som vedkommende skal begraves i, kisteilægning, rustvognskørsel, indrykning af dødsannonce, hjælp til at bestille gravsten, plads på kirkegården, at bestille blomster m.m. 

At begravelsen foregår i den afdødes ånd

Der kan være mange ønsker til, hvordan den sidste afsked skal være til en begravelse. Og det kan være svært at finde rundt i, hvordan ønskerne bedst vækkes til live under begravelsen. Dette er heldigvis også noget, som en bedemand kan hjælpe med. 

Hvordan kan den lokale bedemand hjælpe dig? 

Hvis du vil være helt sikker på, hvilken hjælp du kan få ved din lokale bedemand, så vælg gerne et par stykker, du kan kontakte. På den måde kan du være mere sikker på, at du får præcis den hjælp, du har brug for, og at bedemanden er et godt match. Det gode match mellem dig og bedemand er nemlig alfa og omega. Derfor bør du også gå med en, du har en god mavefornemmelse med, så den afdøde kan få den bedst mulige afsked. 

Du kan eventuelt starte med at undersøge dine muligheder her: http://auning-begravelsesforretning.dk/.