Lad en professionel gulvmand forestå din gulvafhøvling

21 juli 2020
Astrid Pedersen

Det kan på ingen måde anbefales selv at kaste sig ud i opgaven med afhøvling af gulve. I modsætning til en gulvafslibning kan du rent faktisk komme til at udrette store skader på dit trægulv ved en gulvafhøvling. Den maskine som anvendes til formålet er nemlig forsynet med skarpe knive, monteret på en valse.

Hvor en maskine til afslibning af gulve anvender sandpapir til skånsomt at slibe det øverste par millimeter af gulvets overflade vil en gulvafhøvling maskine skrælle helt op til en halv centimeter af træværket bort. Derfor kræver afhøvling af gulve en kyndig og rutineret hånd. I hvert fald hvis du ønsker det smukkeste og mest holdbare resultat af din gulvafhøvling.

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

Din gulvmand vil først og fremmest tage dit trægulv i øjesyn for at vurdere træværkets beskaffenhed og skadernes omfang. På baggrund af denne vurdering vil en professionel fagperson hurtigt kunne bestemme om gulvet overhovedet tåler en gulvafhøvling, og i så fald hvor meget eller lidt der skal høvles af gulvets overfalde førend det bliver pænt og jævnt igen. Din gulvmand vil hernæst foretage selve gulvafhøvlingen og følge op med en gulvafslibning som efterlader gulvet ensartet i overfladen, parat til den afsluttende efterbehandling.

Med en faglært håndværker på opgaven er du ikke alene garanteret det optimale resultat. Du er også sikret kyndig rådgivning og vejledning omkring såvel efterbehandling som pleje af dit trægulv. På den måde kan du have glæde af dit nybehandlede gulv i mange år.

Hvem kan hjælpe med afhøvling af gulve?

Er du bosiddende på Sjælland kan du med stor fordel kontakte DBF Gulvservice for et uforpligtende tilbud på en grundig og effektiv gulvafhøvling. DBF Gulvservice har mere end tyve års erfaring inden for behandling af alle typer trægulv. Du kan læse mere, og indhente dit tilbud på gulvafhøvling, via hjemmesiden https://dbf-gulvservice.dk/