Misbrugscenter og din indstilling i hverdagen

Misbrugscenter og din indstilling i hverdagen

februar 20, 2019

Når du bliver indskrevet på et behandlingscenter af forskellige årsager – som vi ikke vil udspecificere her, så artiklen kan blive mere generel og vedrøre dig, uanset grunden til at du måske skal forbi et behandlingshjem – så kan det ske på flere betingelser.

Der kan være tale om en tvungen indlæggelse, måske er du frivilligt gået med til at blive indlagt, måske bliver behandlingen noget, som foregår ambulant, hvorfor du kan være derhjemme imens, eller måske sker dette som en kombination af disse muligheder.

Behandlerne kan vurdere, hvilken indlæggelsesform der er den bedste for dig som patient, og det er ikke vores opgave at bedømme, da vi ikke kender dig som person.

Vi har valgt at give dig nogle tips til, hvordan opholdet i dit behandlingscenter kan blive så gnidningsfrit som muligt og forhåbentligt give dig de bedste forudsætninger for, at du kan gå derfra med det bedste resultat.

Det handler nemlig meget om den psykiske indstilling, og den vil vi give dig nogle tips til her, hvordan du indstiller til din nye tilværelse.

For det er vitterligt en ny tilværelse, det drejer sig om her.

Du kan ikke gøre dette på deltid, halv tid i din fritid, eller når du lige har tid. Skal du have det bedste udbytte af at være i et behandlingscenter, så skal du være fokuseret på, at dette er din vigtigste opgave nu, og indtil behandlerne mener, du er ved at være klar til et normalt liv igen.

Hvis man ikke helt er indstillet på at blive behandlet, så tænker man måske mest på arbejde, fritid og familie, og så hober der sig stress op i kroppen over, at man føler, man forsømmer disse ting.

Man forsømmer dog intet, man sætter blot sit vel og ve højest, for kan man ikke hjælpe sig selv, kan man ikke hjælpe andre.

Så indstil dig på at gøre dette, så du skal gøre det 100 procent.