Professionel stub og rodfræsning i Sønderjylland

14 november 2022
admin

editorial

Hvis du skal have fældet et træ, er det vigtigt, at du vælger en professionel træfælder. Det samme gør sig gældende, hvis du skal have udført stubfræsning eller rodfræsning.

Professionelle træfældere og skovningsvirksomheder har den nødvendige erfaring og udstyr til at klare opgaven på bedste vis. I denne artikel vil vi give dig et overblik over de forskellige muligheder inden for professionel træfældning, slibning af træstubbe og rodfræsning.

Hvordan skal jeg gribe en opgave med træfældning an?

Når du skal fælde et træ, er det første, du skal gøre, at finde en professionel træfælder med et godt omdømme. Søg efter en person, der har erfaring med at fælde træer, og som har det rette udstyr. Sørg for, at den træfælder, du vælger, er forsikret og kautioneret. Dette vil beskytte dig i tilfælde af en ulykke.

Når du har fundet en professionel træfælder, er det næste skridt at vurdere træets størrelse og disposition. Træets – og især kronens – størrelse er afgørende for, hvilken type udstyr træfælderen skal bruge. Hvis træet er lille, er en motorsav måske det eneste, der er nødvendigt. For større træer kan det være nødvendigt med en kran.

stub og rodfræsning

Hvilken type udstyr der skal bruges, afhænger også af terræntypen, hvor træet befinder sig. Hvis træet er på skrånende terræn kan det være nødvendigt med en spil til at få arbejdet gjort.

Når træet er blevet vurderet, udarbejder træfælderen en plan for fældning af træet. Denne plan vil tage hensyn til træets størrelse, terræntypen og eventuelle forhindringer på vejen. Når planen er udarbejdet, vil træfælderen udføre den.

Når træet er blevet fældet, er det vigtigt at fjerne stubben og træets rødder. En dygtig og erfaren træfælder kan hjælpe dig med at fræse begge dele væk, så der ikke er noget tilbage.

Du kan læse mere om fældning af træer, og få professionel hjælp til stub og rodfræsning i Aabenraa, på hjemmesiden alstraeservice.dk.