Skal du have bearbejdet din sorg?

04 maj 2022
Steffen Petersen

advertorial

Det bearbejder alle sammen sorg meget forskelligt. Nogle er villige til at snakke om deres sorg, mens andre går meget ind i dem selv. Hvis du er en af de sidstnævnte, så kan det være, du skal overveje sorgterapi. Sorgterapi kan være meget givende for dem, der har svært ved at åbne sig op for andre mennesker.

Det er ikke os alle sammen, der har nemt ved at sætte ord på vores følelser og derfor kan det være en god idé at henvende sig til en professionel og andre mennesker i lignende situation som dig om hjælp. Læs med her nedenfor om hvad sorgterapi er, og hvorfor du bør overveje det. 

 

Sorgterapi

 

Hvad er sorgterapi?

Sorgterapi er en form for behandling, hvor du kan sætte dig ned og tale om dine følelser med en autoriseret terapeut og med andre, der står i den samme situation som dig. Det kan være yderst nyttigt at åbne op over for andre mennesker, der forstår, hvad du går igennem, fordi det hjælper med at bekræfte, hvordan du føler.

Selv hvis man aldrig har været ved en terapeut før og måske finder oplevelsen lidt skræmmende, så kan sorgterapi hjælpe dig med dine følelser og tanker. Det er åbent for alle og enhver.

 

Hvorfor overveje sorgterapi?

Der er mange forskellige grunde til, at du kan have brug for sorgterapi. Hvis du f.eks. har lidt et stort tab, som f.eks. en elsket persons død eller hvis du har fået en dødelig sygdom, kan det være meget svært at håndtere alle de følelser, der kommer op som reaktion på dette. Sorgterapi giver dig et sikkert rum, hvor du kan udforske og arbejde med dine følelser i et støttende og forstående miljø.

Desuden oplever mange mennesker, at det kan være meget helende og nyttigt at tale med andre mennesker i samme situation som dem selv, når de bearbejder deres sorg sammen. Hvis du kæmper med din sorg, kan det være værd at overveje at søge hjælp hos en professionel terapeut eller deltage i Sorgterapi i Holstebro for at hjælpe dig.