Som alkoholiker skal du holde dig fra andre alkoholikere

09 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Vi antager i denne artikel, at ingen har lyst til at være alkoholiker, selvom vi i Danmark næsten accepterer i stilhed, at folk kan fungere i samfundet, selvom de drikker for meget.

Kan de så ikke styre deres forbrug af alkohol, så gemmer vi dem væk, til de får det bedre – eller de dør, og man forsøger så at skjule deres skæbne eller undervurdere betydningen af deres misbrug.

Der kan findes mange årsager til, at man ender med at blive alkoholiker, som man nok sjældent selv bevidst tager et valg om, selvom der kan findes folkeviser, der romantiserer den slags, selvom det er en sørgelig skæbne.

Den slags vil vi ikke komme nærmere ind på i dette skriveri, hvor vi dog heller vi fokusere på den “enkle” ting, at hvis man drikker meget, så skal man holde sig fra den omgangskreds, der også drikker for meget: alkoholikere.

Man hyler bedst med de ulve, man identificerer sig med: Her er det alkoholikere

De fleste alkoholikere ved godt, de er ude i et misbrug, og således forklarer de sig ellers med, at de godt kan styre det generelt/bare er ude i en dårlig periode.

Ellers også giver de en søforklaring med, at de er ved at søge behandling eller ændre deres tilværelse, men det bliver ikke i dag, men nok nærmere i morgen, som så aldrig bliver til noget.

Endelig er der også dem, som der bevist har valgt at drikke sig selv ihjel, og dem kan man nok ikke gøre noget ved, så dem skal man bare holde sig fra.

Men som udgangspunkt er alkoholikere gode til at klappe hinanden på skuldrene om, at de ikke har gjort noget forkert, eller de godt kan vende det igen, eller det er okay, at de drikker for meget meget.

Hvis du reelt er alkoholiker eller på vej udi den sti, så bør du skifte omgangskredsen ud, hvis det er nogle, der drikker for meget.