Spar penge med en varmepumpe - for miljøets skyld

Spar penge med en varmepumpe – for miljøets skyld

maj 16, 2019

Leder du efter en måde, hvorpå du kan spare på dine udgifter til varme – og samtidig skåne såvel miljø som klima? Så bør du overveje at skifte dit fyr eller dine elektriske radiatorer ud med en energieffektiv varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et miljøvenligt og effektivt alternativ til de konventionelle opvarmnings metoder i private boliger. I disse dage er en varmepumpe faktisk det bedste bud på en løsning, som både sparer dig for en masse udgifter, og samtidig skærer ned på belastningen af vores alle sammens miljø og klima. Dette skyldes, at en varmepumpe – hvad end det drejer sig om en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe – benytter sig af moderne teknologi til at udnytte den tilførte energi med et langt højere effektivitets niveau end eksempelvis et udtjent oliefyr eller en håbløst uddateret elradiator.

Dette betyder – kort fortalt – at du får meget mere varme for pengene med en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe, end du gør med dit gamle fyr eller dine elovne.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Om du skal vælge en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe, afhænger af, om du har et vandbaseret opvarmnings system, eller om du fortrinsvis varmer dit hjem op ved hjælp af elektriske varmeapparater.

I sidst nævnte tilfælde kan du vælge at udskifte elvarmen med en luft til luft varmepumpe, som på effektiv vis både opvarmer og renser luften i din bolig. Du får et bedre indeklima, og kan samtidig se frem til at skære op imod 60% af dine udgifter til opvarmning. Et gammelt fyr kan med fordel erstattes af en luft til vand varmepumpe, som både opvarmer dit brugsvand og det vand, som cirkulerer i radiatorer og gulvvarme net.

Du kan finde begge varianter af varmepumpe på gramenergi.dk