Undgå at dit hjem bliver bagende varmt med terrassedøre med solbeskyttende glas

30 juni 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Det er herligt at have en direkte udgang til haven og at kunne lukke masser af lys ind med en terrassedør med store ruder i. Men når du har det, kan du også risikere, at din bolig bliver meget varm om sommeren. Lyset står jo lige ind gennem alle rummets ruder, og det kan gøre din bolig til en veritabel bageovn.

Derfor er det en god ide, at du får sat solbeskyttende glas i din terrassedør. Det solbeskyttende glas forhindrer op til 63 % af solens stråler i at trænge igennem. Dermed har du altså stadig glæde af lyset, men din bolig bliver ikke nær så varm – heller ikke midt om sommeren. Hvis du nu bruger energi på at køle rummet af om sommeren, vil du derfor tydeligt kunne mærke en besparelse på det. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for at finde billige terrassedøre med solbeskyttende glas, er webshoppen klarvinduer.dk. De har mange forskellige former for terrassedøre at vælge imellem. Dermed kan du nemt finde den rette til din bolig. Læs mere her

terrassedøre

Overvej lydglas, hvis du døjer med meget larm

Hvis du bor i et område, hvor der er meget larm, er det måske ikke solbeskyttende glas, du skal vælge. I stedet kan det være, at lydglas vil være det helt rette. Det kan nemlig sænke larmen udefra betragteligt, så du får et roligere indeklima. Det kan både være med til at give dig en bedre søvn og være med til at mindske dit stressniveau. Når der er meget larm, bliver du nemlig mere stresset. 

Både solbeskyttende glas og lydglas koster lidt ekstra i forhold til almindeligt klart glas. Det er dog en meget lille merudgift, og eftersom det virkelig kan være med til at ændre indeklimaet i din bolig, er det oplagt, at du vælger det, hvis du føler, at det er det rette til dine behov.